Wij doen echt iets aan overgewicht!

Afgestemd dieet

Afgestemd dieetWil je liever een persoonlijk op jou afgestemd dieet? Het kan allemaal. Wij behandelen ook kinderen met overgewicht!

Samen maken we een analyse van wat je doel en wensen zijn. We maken een basismenu en houden natuurlijk rekening met wat je wel en niet lust. Je krijgt wekelijks een op jou afgestemde weekmenu mee en komt wekelijks op consult. Gedurende de hele periode wordt je begeleid door je persoonlijke voedingscoach die jou motiveert als het een beetje tegen zit.

Als je afvalt is het voor je lichaam en gezondheid vooral belangrijk dat je vetmassa afneemt. We houden dit goed in de gaten door middel van de wekelijkse meting waarbij je vetmassa en spiermassa wordt gemeten.

Op gewicht blijven

Als je op je streefgewicht bent is het daarna heel belangrijk om de discipline te houden om je streefgewicht te behouden. Om te voorkomen dat je na enige tijd weer aankomt (het jojo-effect) is het echt niet nodig om “altijd” aan de lijn te doen. Om op gewicht te blijven moet je wel de hoeveelheid calorieën die je via het eten binnen krijgt in de gaten houdt. Ook regelmatig bewegen helpt. Kom je toch aan, corrigeer dan op tijd en laat het niet oplopen.